Enkel och god barbequesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

God grillsås som ger den rätta grillsmaken och färgen vid grillning av fläskytterfilé, fläskfile eller fläskkarré, gjord på enkla ingredienser som oftast finns hemma.

Ingredienser

  • ½ dl matolja
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk soya
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • Färsk hackad eller torkad mortlad örtkrydda beroende på kött
  • Ev några stänk Tabasco eller en matsked rökarom
  • Instruktioner

    1. Blanda alla färdiga ingredienser i en skål, pressa i vitlöksklyftorna, mortla eller finhacka örtkryddorna och häll i skålen. Avsluta med eventuellt några stänk Tabasco eller Piri piri.
    2. Tag sedan en sked och rör om ett par varv så att allt blandas jämt. Häll innehållet i skålen över det kött du vill grilla i en plastpåse och låt köttet marineras minst två timmar, helst över natten. När det är dags att grilla ta köttet ur påsen och lägg det på ett fat. Krama ur påsen och använd såsen att pensla köttet med under grillningen.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben