Enkel och god smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept som gjort succé på många födelsedagar!

Ingredienser

  • 2 ½ dl grädde
  • 200 g majonnäs, ev mer efter smak
  • 1 gurka
  • 8 hårdkokta ägg
  • Klippt skinka efter smak (kan väljas bort för veg. smörgåstårta)
  • ½ dl persilja och gräslök, helst färsk
  • 24 jätte franska (rostbröd)
  • Halverade körsbärstomater
  • Rökt skinka ( kan väljas bort)
  • Gurkskivor
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden lätt, blanda ut till en jämn smet med majonnäsen.
    2. Hacka gurkan, skala och mosa äggen med en gaffel. Rör ut i smeten tillsammans med skinkan, gräslöken och persiljan.
    3. Lägg ut 6 rostbröd, bred ut en del av smeten tunt men täckande. Lägg över ännu ett bröd, bred ut smet. Upprepa med 4 bröd per "brödstapel", med smet mellan varje. Det översta lagret ska också täckas.
    4. Garnera med halverade körsbär, gurkskivor och rökt skinka. Kan avnjutas direkt men rekommenderas starkt att vila minst ett dygn i kylskåpet under plastfolie.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben