Enkel passionsfruktssorbet

Serverar: 4 portioner

Efterrätt.

Ingredienser

  • 8 passionsfrukter
  • 1 dl gelésocker
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar kesella vanilj
  • Garnering
  • Hallon
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen så fort det kokar upp. Rör om och se till att allt socker har löst sig.
    2. Tillsätt den urgröpta passionsfrukten till sockerlagen. Häll vätskan genom en sil. Släng kärnorna. Låt sockerlagen svalna något, tillsätt kesellan. Häll upp på portionsformar. Ställ in formarna i frysen och låt stå 1-2 timmar.
    3. Garnera med färska bär och chokladhjärtan vid servering. Chokladhjärtan kan du enkelt göra genom att smälta blockchoklad i mikrovågsugn. Häll upp den smälta chokladen på spritspåse med liten öppning, eller i en strut som du tillverkat av smörpapper. Spritsa hjärtan på smörpapper och låt stelna i kylskåp.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben