Enkel rabarbersoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 10 minuter

Snabbt och lätt.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 7 dl vatten
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär rabarbern i små bitar. (Skala om den är grov). Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern. Koka mjuk under lock ca 3-4 minuter. Rabarbern ska börja falla samman.
    2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt potatismjölet under omrörning. Låt koka upp.
    3. Servera med en god skorpa. Soppan kan sparas i kylskåp flera dagar.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    hemajon 10 maj 2015

    Supergod. Påminner om den man åt som liten. Perfekt med skorpor och lite grann grädde på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben