Enkel Schwarzwaldtårta

Serverar: 6-8 portioner

En favorittårta...lätt att fixa...god att äta!

Ingredienser

  • 2 färdigköpta marängbottnar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 ½ dl kesella
  • 3 msk O'boy
  • Dekoration
  • Blockchoklad, mörk
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Lägg en marängbotten i en form med avtagbara kanter.
    2. Vispa grädden, spara lite till garnering.
    3. Vispa kesella och äggula vitt och slätt, blanda med vispgrädde och O´boy. Smaka av och tillsätt eventuellt mer O´boy om du vill ha fyllningen sötare.
    4. Bred ut fyllningen på den första marängbotten. Täck med den andra och frys formen till servering.
    5. Smält blockchokladen och bred ut den tunt på smörpapper.
    6. Frys eller kyl papperet och skär sedan med vass kniv diagonaler ur den kalla chokladen.
    7. Tag fram formen en stund före servering. Lossa kanterna.
    8. Dekorera tårtan med vispad grädde i klickar, pudrad kakao och diagonaler av mörk choklad.
    9. Tips: Vill du ha tårtan lite lyxigare kan du tillsätta hackade nötter och hackad choklad i fyllningen.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben