Enkel Shrikand

Serverar: 6 portioner

Indisk yoghurtdessert med mandel och kardemumma. Denna dessert brukar väcka förvåning och förtjusning över hur något så enkelt kan bli så gott. Servera den i små fina glas eller i miniskålar toppad med fint hackade nötter. Desserten är en perfekt avslutning på en större buffé för många gäster

Ingredienser

  • 1 ½ dl hackad mandel (och/eller hackade pistagenötter)
  • 3–4 tsk grovstött kardemumma
  • 6 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1-1 ½ dl siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln eller pistagenötterna (spara ev. några hela för garnering) och stöt kardemumman grovt i mortel. Blanda sedan yoghurten med siktat florsocker, det mesta ev den hackade mandeln eller pistagenötterna och nästan all kardemumma.
    2. Fördela yoghurtblandningen i 6–8 små glas eller skålar.Toppa med lite mandel eller nötter och den sparade kardemumman. Ställ svalt tills det är dags att servera.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben