Enkel vardagsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

En gryta att slänga ihop snabbt direkt när man kommer från jobbet och avnjuta ett par timmar senare.

Ingredienser

  • Tyvärr är detta ett recept med höftade mått
  • 4 portioner fläsk eller oxkött (längre koktid på oxkött...)
  • 2 hackade/skivade gula lökar
  • 2 skivade/bitade morötter
  • 1 strimlad paprika, röd eller orange
  • 3 msk olja eller margarin
  • 2-3 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • Minst 3 dl mjölk/kaffegrädde/grädde
  • 1-2 oxbuljongtärningar (1 per 0,5 l vätska)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 portione ris
  • Lingon som tillbehör
  • Instruktioner

    Bryn kött, lök och morötter tillsammans. När de börjar bli klara blanda ner paprikan och fräs ihop. Slå därefter i vatten samt vitlök och buljongtärning samt kanske lite peppar, vänta med saltet, rör runt. Låt koka ett par timmar. När det börjar närma sig ätdags, koka riset (eller potatisen om du så vill). Börja smaka av grytan med salt och peppar, red mjölet med grädde/mjölk , häll i grytan och låt puttra ihop några minuter. Låt puttra tills riset är klart.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    qaz 28 augusti 2008

    tack för en gryta som bara var så god. mvh eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben