Enkel vegetarisk smörgåstårta

Serverar: 6-8 portioner

Enkel och supergod, vegetarisk smörgåstårta med 4 lager fyllning!

Ingredienser

  • 1 skivad landgång, 6-7 skivor
  • Fyllning 1
  • 1 burk stora vita bönor, á ca 400 g
  • Saften av ½ citron
  • Fyllning 2
  • 400 g cream cheese, t ex Philadelphia
  • 100 g soltorkade tomater i olja, avrunna
  • Fyllning 3
  • Några rädisor, tunt skurna
  • ½ dl cream cheese, t ex Philadelphia
  • Fyllning 4
  • 1 bunt sparris, hyvlade (spara knopparna till topping)
  • ½ dl cream cheese, t ex Philadelphia
  • Topping
  • 2/3 av fyllning 2
  • 1-2 dl alfagroddar
  • Sparrisknoppar
  • 2 rädisor, tunt skurna
  • 1-2 dl blandade salladsblad
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra den 1:a fyllningen genom att mixa de avrunna bönorna med citronsaften till en slät kräm. Fyllning 2 görs genom att mixa de avrunna soltorkade tomaterna med cream cheese till en kräm. Rör ihop ingredienserna till fyllning 3 och 4.
    2. Varva de olika fyllningarna mellan bottnarna och täck tårtan med fyllning 2. Garnera med alfragroddar, sparrisknoppar och rädisor på toppen. Och genom att försiktigt trycka fast salladsblad på sidorna av tårtan.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben