Enkel vildsvinsgryta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g tärnat viltsvinskött av bog eller hals
  • matolja till stekning
  • 1 l vatten
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 chorizokorvar
  • 1 burk ( 400 g) valfria bönor
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • saft av 1/2 lime
  • pasta
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 150° .Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i hett panna. Lägg över köttet i en stekgryta, slå på vatten och krossade tomater. Koka upp, lägg på lock och sätt in i ugnen ca 1 timme.
    2. 2. Skiva och bryn korven när köttet börjar bli färdigt. Lägg i bönor och korv i grytan och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. 3. Blanda crème fraichen med limesaften och smaka av med salt. Servera grytan i djupa tallrikar med pasta och limecrème fraiche.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben