Detta är ett mycket enkelt bröd att baka samtidigt som det både är nyttigt och gott!
1. Ljumma filen fingervarm (37 grader) och rör ut jästen. 2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahammjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 minuter. 3. Fördela degen i två smorda formar (1½ liters) och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Grädda i 1 timme, täck med folie och grädda 45 minuter till.
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...
Ska definitivt testas ;)
Supergott! Tack för receptet
Hej! Menar du egentligen solroskärnor? Frön är ju hela kapseln som är ganska svårtuggade.
Hej Blev inte als nöjd med brödet. Mycket kompakt, nästan inga gäsningsbubblor i brödet, utvändigt mycket hårt skal runt om. smaken var sådär.