Enkelt fullkornsbröd

Detta är ett mycket enkelt bröd att baka samtidigt som det både är nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 1 liter lättfil
  • 50 g jäst
  • 2 dl linfrö
  • 3 dl rostade solrosfrön
  • 1 msk smör
  • 14 dl (840g) grahamsmjöl
  • salt
  • Instruktioner

    1. Ljumma filen fingervarm (37 grader) och rör ut jästen. 2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahammjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 minuter. 3. Fördela degen i två smorda formar (1½ liters) och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Grädda i 1 timme, täck med folie och grädda 45 minuter till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (4)

    EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Ska definitivt testas ;)

    icka80 6 augusti 2009

    Supergott! Tack för receptet

    rutingeson 21 oktober 2009

    Hej! Menar du egentligen solroskärnor? Frön är ju hela kapseln som är ganska svårtuggade.

    neumuenster 12 november 2009

    Hej Blev inte als nöjd med brödet. Mycket kompakt, nästan inga gäsningsbubblor i brödet, utvändigt mycket hårt skal runt om. smaken var sådär.

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben