Enkla fiskbiffar med dillsmör

Serverar: 4 portioner

Sej eller torsk kan ersätta koljan.

Ingredienser

  • 80 g rumsvarmt smör
  • 1 dl hackad dill
  • 1 kg mjölig potatis
  • ca 2 dl (mellan)mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g tinade ärter
  • 600 g tinad kolja
  • 2 msk potatismjöl
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 dl ströbröd
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och dill, forma en rulle i plastfolie och kyl.
    2. Skala potatis, koka den mjuk och slå bort vattnet. Mosa lätt med stilla elvisp. Värm mjölken någon minut i mikron, elvispa ner den lite i sänder på lågt varv. Smaksätt moset med salt och peppar och vänd i ärterna.
    3. Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar cayennepeppar i mixern. Finstöt rosépepparn och tillsätt den. Kör mixern tills färsen är blandad. Forma åtta (slarviga) biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på dryg medelvärme 3-4 minuter på varje sida. Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben