Enkla frukostbullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bakade dessa när jag arbetade på dagis och använder de ingredienser som finns att tillgå. De är mycket goda och väldigt lätta att göra. Det är svårt att vara exakt i ingredienserna men man märker det lätt.

Ingredienser

  • 1 l ljummet vattten
  • ½ l mjölk
  • 2 pkt jäst
  • Salt
  • ½-1 dl olja
  • ½-1 dl sirap
  • 2 dl vetekli Ca
  • 2 dl havregryn Ca
  • 6-8 dl rågsikt Ca
  • 6-8 dl vetemjöl Ca
  • Rivna morötter, om man vill
  • Instruktioner

    1. Värm degvätskan, och häll den över den smulade jästen. Häll sedan in de ingredienser som du vill använda, Mjölken går att ta bort helt om man t ex inte tå den, vill du t ex inte ha så mycket vetemjöl ökar du rågsikten. Vill du inte ha havregryn ökar du av något annat, Låt sen degen jäsa 30-40 minuter.
    2. Rulla ut den till en lång rulle, dela den i bitar och lägg på smörad plåt,, eller bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30-40min. (Alltid bättre ju längre det jäser)
    3. Grädda i 225 graders ugn i ca 10 min I mitten av ugnen. Obs! det blir mycket bröd och går jättebra att frysa

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    bragmor 18 september 2015

    Bakade dessa igår. Insåg innan jag började att mängden mjöl. gryn och vetekli till 1,5 liter vätska, inte skulle bli deg, snarare soppa. Ökade mjölet massor, säkert till det dubbla! Bullarna blev goda, och många - 60 st! Absolut inte ett recept för nybörjare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben