Enkla jordgubbsbakelser

Serverar: 15 portioner

Servera små söta bakelser istället för jordgubbstårta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ dl fruktsocker
  • Servering
  • 2 dl lättvispad mellangrädde eller turkisk yoghurt
  • Små jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Sikta mjölet blandat med bakpulver genom en sil, vänd med stora drag. Tillsätt mjölk och vänd runt ett par varv till.
    2. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av pappret försiktigt. Låt kakan svalna något.
    3. Plocka ut några små fina jordgubbar till dekoration. Rensa resten. Mixa bären grovt med socker i matberedare eller med stavmixer.
    4. Bred ett jämnt lager fyllning på bottnen av rulltårtan. Rulla ihop hårt från långsidan med hjälp av pappret. Rulla in kakan i ett nytt bakplåtspapper och lägg med skarven nedåt. Låt vila några minuter.
    5. Skär upp rulltårtan och lägg på en klick grädde eller yoghurt. Dekorera med en jordgubbe.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben