Enkla korvspett

Serverar: 4 portioner

På sommaren kan man ha mycket roligt vid grillen. Dessa läckra, små grillspett kan förvaras i kylskåpet tills det är dags att grilla.

Ingredienser

  • 400 g tjocka bratwurstkorvar
  • 250 g små färskpotatisar
  • 1 tsk hel kummin
  • 8 små champinjoner
  • 1 röd paprika
  • Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Dessutom
  • grillspett av trä eller metall
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och koka den med kummin i vatten som nätt och jämnt täcker potatisen, 15-20 minuter, beroende på färskheten eller tills den är nästan färdig. Ta bort kastrullen från plattan och låt potatisen rinna av.
    2. Koka upp vatten i en kastrull. Stick hål i korven med en gaffel, lägg ner den i det sjudande vattnet. Låt korven sjuda 5 minuter. Ta upp korven och låt det svalna.
    3. Borsta svampen ren. Skölj paprikan och dela den i munsstora bitar. Skär korven i 2 cm stora bitar. Varva korv, potatis, svamp och paprika på spetten.
    4. Blanda olja, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan. Pensla spetten med marinaden och låt ligga i 10 minuter.
    5. Grilla eller stek spetten, ca 6 minuter. Vänd på dem så att de blir jämnt grillade.
    6. Servera med "grillsallad" (se annat recept) och "Grillsås med paprika" (se annat recept).

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben