Enkla tacosalladen

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En kall variant istället för den vanliga tacobuffén. Mycket god och man kan förbereda och ställa i kylen. Barnen vill inte alltid blanda i creme fraichen i salladen så jag brukar göra en ren sallad utan creme fraiche också.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 1-2 påsar tacomix
  • 1 stort salladshuvud
  • 2 gurkor
  • 4-5 tomater
  • 3 paprikor
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 påse tacokrydda
  • Tacochips (ostsmak och naturella)
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen med tacokryddan. Låt kallna. Ta ur inkromet ur tomaterna så blir inte salladen så blöt. Skär sallad, gurka, tomater och paprikor och blanda till en sallad.
    2. Blanda ner den kalla köttfärsen i salladen. Blanda creme fraiche med den sista tacokryddan. Rör ner detta i salladen precis före servering! Servera med tacochips.
    3. Tips! Spar lite köttfärs och häll över naturella tacohips som lagts i en ugnssäker form. Strö över lite ost. Gratinera i ugn (225 grader) tills osten smällt. Man kan även servera bröd till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben