Enkla tartelleter med egen bärfyllning

Gott att göra efter årstiderna!

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl mjöl (men jag hade ca 4,5 dl)
  • Fyllning
  • Vispgrädde
  • Bär efter årstid
  • Socker efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och knåda ihop degen till en boll. Plasta in den i färskfolie och låt den vila ca en timme i kylskåp innan du använder den. Kavla ut degen den på mjölat bakbord och fyll smorda formar med degen.
    2. Nagga degen med gaffel och grädda bottnarna i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning innan du tar loss dem från formarna.
    3. Vispa så mycket grädde du behöver. Lägg det i tartletten och lägg i de bär du vill ha. Strö ev. på lite socker.
    4. Njut!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben