Enkla vårrullar

Serverar: 4 portioner

Enkla vårrullar

Ingredienser

  • 100 g Blue Dragon glasnudlar
  • 1 tsk Blue Dragon hackad ingefära
  • 1 tsk Blue Dragon sesamolja
  • 4 msk Blue Dragon japansk soja
  • 12-16 vårrulleomslag, stora
  • 100 g räkor, skalade och hackade
  • 150 g fläskfärs, mager och grovmalen
  • 200 g morötter, grovt rivna
  • 100 g vitkål, grovt riven
  • 1-3 tsk röd chilipeppar, hackad
  • 100 g champinjoner, grovt hackade
  • 4 salladslökar, finstrimlade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk maizena, utrört i lite vatten
  • 1 äggvita, uppvispad
  • Jordnöts- eller majsolja
  • Instruktioner

    1. Fräs räkor, fläskfärs, glasnudlar (blötlagda enl. anvisningen på förpackningen, skurna i 1 cm bitar), morötter, vitkål, chilipeppar, champinjoner, salladslök och vitlök i en wok eller stekpanna. Tillsätt ingefära, sesamolja, soja och maizenaredningen. Låt koka samman under ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
    2. Montera vårrullarna enligt bilden, pensla kanterna med den uppvispade äggvitan och fritera dem i två steg. Steg ett - i 170 gradig olja under ca. 4 minuter. Steg två - i 190 gradig olja under ca. 2 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
    3. Serveras som snacks, buffé eller smårätt gärna tillsammans med Blue Dragon sojasås eller Blue Dragon chilisås.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben