Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Helt otroligt lättlagad, alltid uppskattad! till vardags (ok, lite lyxig, men iaf!), eller till fest! kan dessutom förberedas så den är i stort färdig i förväg. Maträtten är dessutom möjlig att öka på till fler portioner om det är av intresse. Servera med klyftpotatis, ris eller vad du gillar och en stor sallad med massor av godsaker!
Snygga till fläskfileten. Skiva och stek skivorna i stekpanna med smör. Krydda med salt och valfri peppar. Stek baconet. Lägg ihop köttet i en ugnsform. slå på grädden och tillsätt vitlöken samt svartpeppar. strö över osten och gratinera i ugn, ca 225 grader c. Kan med fördel drygas ut med stekt svamp om man så vill.
Hejsan "HEJSANOKKEHOA" . Eftersom köttet redan är färdigstekt ska den bara gratineras, så den ska stå inne tills osten har smält. Säg en kvart kanske. Det beror på hur mycket ost, samt hur smältegenskaperna i osten är (fetare smälter bättre). Dessutom är det fläskfilet, inte kotlett, eftersom fileten är betydligt mörare. Kotletter behöver man låta ligga och eftersteka i lite vatten en stund för att möra på. Hoppas det är svar på din fråga! =) och jag lovar, rätten är godare än ett plus.. =) /MW
Idag fick jag beröm av hela familjen (tre generationer) för middagsmaten! "Enklaste fläskfiléen" blev toppengod med kombinationen fläskfilet, bacon och vitlök!