Snabb och enkel soppa. Brukar göra denna då jag är hungrig och har annat att göra eftersom den sköter sig själv.
Ingredienser
3 potatisar (fast potatis, medelstora)
½ rotselleri eller lika mycket som potatisen
2 morötter
2 dl gröna ärtor
2-3 tärningar grönsaksbuljong
2 liter vatten
Salt
Instruktioner
Skala och tärna potatisen och rotsellerin i centimeterstora tärningar. Skala morötterna och skiva dem smalt.
Koka upp vatten, ca 1½ l. Lägg i 2 buljongtärningar och salta lätt. När tärningarna är upplösta häller man på potatisen, palsernackan och morötterna.
Dra ner värmen och låt småputtra tills rotfrukterna känns klara, detta tar ca 15-20 minuter.
Sist ska ärtorna ner, jag brukar använda frysta ärtor.
Smaka av och häll eventuellt på mer vatten och smaksätt om så önskas med lite mer buljong.
Helt och håller en smakasak.