Enklaste laxsoppan

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Blir fantastiskt gott och den färska laxen kan med fördel bytas ut mot kallrökt lax i bit.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 800 g potatis
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 pkt havregrädde eller mellangrädde
  • Vatten
  • 1 knippa dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen Lägg potatisen i en gryta, fyll m vatten så det täcker. Smula ner buljongtärningarna och koka upp. Tillsätt grädden och låt sjuda tills potatisen är genomkokt.
    2. Under tiden skär du laxen i kuber (1,5 cm). Grovhacka dillen. Lägg i laxen och dillen. Laxen blir klar på ett par minuter, därefter kan du smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Soppan smakar bäst med ett gott knäckebröd till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    Heisjo 16 maj 2008

    Supergott och nyttigt! Dessutom lika enkel som namnet antyder.

    Tillberga 13 mars 2009

    snacka om snabbmat och så gott fredag är soppdag här hemma och i dag blir de denna läckerhet tack från fam Östberg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben