Entrecote med krämig ost och tomatfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Om du önskar sky eller sås, häll lite vatten eller grädde runt biffarna i stekpannan och hetta upp.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote, ca 400g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Fyllning
  • 4-6 soltorkade tomater
  • Ca 100 g Crème bonjour, färskost, t.ex. vitlök eller oliv
  • Tillbehör
  • Lätt kokta små broccolibuketter
  • Kokt färsk pasta ev
  • 1-2 tsk röd chili, strimlad
  • Instruktioner

    1. Koka tomaterna ett par minuter i vatten om de är hårda. Skär dem i små bitar och mosa ihop med osten. Skär en ganska djup öppning på ena sidan av varje biff. Fyll den med tomat och ostblandningen. Fäst ev. ihop den med en cocktailpinne. Stek biffarna i fettet ca 30 min per sida. Ta bort ev. pinnar.
    2. Servera med broccoli och pasta och strö över chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lotten_J 17 januari 2009

    Jättegod smak. Det enda som var minus var att det var svårt att hitta en bra snittyta då köttet ville på dela på sig och då är det svårt att få fyllningen att "stanna kvar" trots tandpetare. Men då fyllningen smakade så himla gott får denna rätt ändå en fyra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben