Serverar: 4-6 portioner
Tid: 20 minuter
En härligt krämig ostsås med fräsch friskhet. Passar perfekt till färsrätter som köttbullar och köttfärslimpa. Men även mycket användbar som gratängsås.
Hacka paprikan i småbitar och grovriv osten. Fräs paprikan med smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning och låt småkoka på svag värme i ca 5-10 minuter. Tillsätt vinbärsgelé och osten, rör om till all ost löst sig. Smaka av med salt och vitpeppar.
Jag kan en jättegod variant av denhär såsen. Man ska inte ha någon buljong eller gelé. Man ska börja med att göra lammköttbullar. dom ska ha en diameter av 1 1/2 cm. Stek dom ett tag. Sedan följer du dethär receptet till punkt och prick (utan buljong och gelé). Under tiden så ska man koka pasta. Helst tagliatelle. Ta fram en skål, häll över pastan, på det, såsen med köttbullar. Skrivet av en 14årig kille, som vet vad han pratar om