Espresso Cheesecake

En kaka med philadelphiaost, smaksatt med espresso. Rekommenderas!

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestive eller kommokex
  • 2 tsk Tia Maria
  • 50 g socker
  • Cheesecake mix
  • 600 g philadelphia ost light
  • 4 ägg
  • 100 g socker
  • 1 dl kall espresso eller starkt kaffe
  • Topping
  • 100 g kesella
  • 2 msk kaffesirap eller kaffelikör efter tycke och smak . Vi har valt Irish cream kaffesirap
  • 2 msk kall espresso (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Botten Dela en springform (26cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal.
    2. Mixa ingredienserna i en matberedare tills det är blandat (smuligt). Platta ut mixen i botten på formen lite försiktigt. Grädda i ugn 5 min på 160 grader.
    3. Cheesecake: Mixa allt i en matberedare tills det blir en slät smet. Häll smeten FÖRSIKTIGT över den nygräddade kakan. Grädda allt i ugn i 25 min på 60 grader.
    4. Topping: Vispa allt till en slät smet med ballongvisp. Häll toppingen FÖRSIKTIGT över den nygräddade kakan.
    5. Placera cheesecaken i kylskåp i minst 24 timmar före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (3)

    pigasmat 29 juli 2010

    Vad r tia Maria?

    19NiKa68 17 augusti 2012

    Det är en kaffelikör =))

    19NiKa68 17 augusti 2012

    Vet inte vem som lagt in detta recept... GOD är den, när den blir klar!!! MEN det kan ta sin tid... för 25 minuter i 60 grader stämmer INTE!!!! Har testat mig fram, och i dag fick den stå i 160 grader i 60 minuter

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben