Espressokaka

Serverar: 12 portioner

Den här kakan blir god utan mandel, nötter och kaffelikör, men med dem blir den bara mums!

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk nescafépulver espresso
  • 0,75 dl cacao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl skållad lätthackad mandel
  • 0,5 dl -1 dl pinjenötter som rostas i torr stekpanna
  • 1 msk kaffelikör eller amaretto
  • 175 gram smält smör
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Rör ner övriga torra ing. Häll försiktigt ner smält avsvalnat smör och likör. Grädda i nedre delen av ugnen i smord form (26 cm) med avtagbar kant.175 grader 30 min. Den skall vara lite kletig i mitten. Svalna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben