Espressokaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En mustig kaka. Kan gärna få vara lite kladdig i mitten. En klick vispgrädde passar bra till.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl kakao
  • 3 tsk neskaffepulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Garnering
  • 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör ihop.
    2. Blanda de torra ingredienserna och blanda i. Tillsätt till sist mjölken och rör smeten slät.
    3. Bred ut smeten jämnt i en smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter.
    4. Grädda kakan i 175º ca 45 minuter.
    5. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ovanpå kakan medan den fortfarande är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben