Denna espressokaka är lättgjord och smälter i munnen.
Receptet är översatt från finska och på finska heter kakan "Suussa Sulava Espressokakku" som betyder "Espressokaka som smälter i munnen". Hos oss förkortas den till SSE-kaka även på svenska.
Ingredienser
200 g mörk choklad
150 g smör
100 g farinsocker
2 ägg
50 g vetemjöl
1 dl espresso
1 msk kakaopulver
Instruktioner
- Bryn smöret i en rätt stor kastrull (jag brukar använda en 2L kastrull)
- Smält chokladen. Vispa farinsockret och äggen.
- Blanda mjölet och kakaopulvret.
- Blanda chokladen i smöret och blanda espresson i choklad-smörblandningen. Tillsätt äggvispet i chokladblandningen.
Sikta i mjölet och rör till en slät massa.
- Häll smeten i en rund form med löstagbar kant (Jag använder en form med diameter 26cm)
- Grädda i 150 °C i ca 15 minuter.
- Låt svalna och servera med hemgjord vitchokladglass (kan ersättas med köpt vaniljglass). Vill man lyxa till det ringlar man över lite mockasabayon och chokladsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)