Espressokaka

Tid: 30 minuter

Denna espressokaka är lättgjord och smälter i munnen. Receptet är översatt från finska och på finska heter kakan "Suussa Sulava Espressokakku" som betyder "Espressokaka som smälter i munnen". Hos oss förkortas den till SSE-kaka även på svenska.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 100 g farinsocker
  • 2 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • 1 dl espresso
  • 1 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Bryn smöret i en rätt stor kastrull (jag brukar använda en 2L kastrull)
    2. Smält chokladen. Vispa farinsockret och äggen.
    3. Blanda mjölet och kakaopulvret.
    4. Blanda chokladen i smöret och blanda espresson i choklad-smörblandningen. Tillsätt äggvispet i chokladblandningen. Sikta i mjölet och rör till en slät massa.
    5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant (Jag använder en form med diameter 26cm)
    6. Grädda i 150 °C i ca 15 minuter.
    7. Låt svalna och servera med hemgjord vitchokladglass (kan ersättas med köpt vaniljglass). Vill man lyxa till det ringlar man över lite mockasabayon och chokladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben