Espressomousse

Tid: 2 timmar 15 minuter

Trevligt att göra moussen i små espressokoppar eller moccakoppar

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 portionspåse espressopulver
  • 1 ½ msk råsocker eller strösocker
  • 2 äggulor
  • 150 g vit choklad
  • Garnering
  • Chokladdoppade kaffebönor
  • kakao
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda 1 ½ dl av vispgrädden, kaffepulver, socker och äggulorna i en kastrull. 2. Sjud på svag värme och vispa tills det blir krämigt och tjocknar. Låt den inte koka. 3. Ta bort från värmen. Hacka chokladen grovt och rör ner. 4. Rör tills den smält.
    2. Låt svalna.
    3. 5. Vispa resten av grädden styv. 6. Vänd ner den avsvalnade krämen och rör om tills den blir slät. 7. Fördela i små koppar och ställ kallt ett par timmar.
    4. Garnera med kaffeböna och pudra över kakao vid servering

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wanderoy 10 oktober 2008

    den där lät riktigt god. den ska jag testa idag!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben