Espressomousse jätte god

Serverar: 8 portioner

Jag aldrig smakat godare!!!:D:D:D:D:D FÖR ALLA KAFFE FREAKS!!!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 41/2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk espresso eller starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 msk hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen grovt och smält i mikro eller vattenbad tillsammans med 1/2 dl av vispgrädden. Rör om så att chokladen och grädden blandas. vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt kaffet i äggsmeten. Vispa resten av grädden lätt. Rör ner en fjärdedel av den vispade grädden i chokladen. Tillsätt äggvispet och vänd till sist ner resten av grädden. Fördela moussen i portionskålar och jämna till ytan. Låt stå kallt i cirka två timmar så att moussen stelnar. Pudra över kakao och strö sist över den hackade chokladen.
    2. TIPS! Den är god att smaksätta med några droppar konjak eller likör. Gott att serverar tillsammans med krispig mandel- eller havrefran till en nybryggd espresso!!

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3
    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben