Jätte goda hembakta scones

Tid: 40 minuter

Väldigt goda nybakta scones som man kan ha som frukostbröd eller till fika, väldigt mättande också. Enjoy!

Ingredienser

  • 13 dl (ca 800 g) vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 50 g färsk jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjöl, salt och socker i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen och lägg den vid ena kanten av bunken. Smält fettet i en kastrull, häll i degspadet och ljumma vätskan till 37 grder, ingervarmt. Häll degspedet över den färska jästen i bunken och rör så att den löser upp sig. Arbeta ihop allt till en deg och sen låter du den vila övertäckt i bunken tills du ser att den har jäst klart. Tag upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och baka ut den.
    2. Gör till ett runt stort bröd och sen skär du den som ett kors. Sen bakar du av den i 200-250 grader, tills den blir gyllenbrun. Gör ett stickprov om du är osäker på om den är klar.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben