Chokladkaka med espressomousse

Serverar: 16 portioner

Väldigt goda

Ingredienser

  • Chokladkakan
  • 4 ägg
  • 25 g strösocker
  • 75 g mjöl
  • 25 g kakao
  • 6 cl kaffelikör
  • Espressomousse
  • 3 dl vispad grädde
  • 4 ägg
  • 100 g strösocker
  • 10 cl kall espresso
  • Instruktioner

    1. Chokladkakan: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ca: 16x16 cm ugnsäker form.
    2. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten. Blanda allt väl. Häll i formen och grädda i 18-20 minuter.
    3. Espressomousse: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader. Ta bort från värmen och vispa tills det blir tjockt. Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson.
    4. Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp. Lägg tillbaka botten i formen. Spritsa över ett lager med espressomoussen. Ställ resten av moussen kallt i väntan på servering.
    5. Lägg på tårttoppen. Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering. Skär i rutor om 4x4 cm och spritsa på en klick espressomousse.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben