Estnisk rabarber- eller äppelkaka

Det här är ett recept på en rabarberkaka ur boken estnisk mat

Ingredienser

  • Till bottendeg
  • 250 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 250-300 g mjöl
  • 2 bittermandlar eller rivet citronskal (eller både och)
  • Till rabarber- eller äppelfyllning
  • 5-6 hg rabarber, eller klyftor av skalade och urkärnade äpplen, så att det täcker bottenskalet
  • 4 msk socker
  • 1-2 tsk kanel
  • Till sockerkaksdeg
  • 4 ägg
  • 4 strukna msk socker
  • 4 strukna msk mjöl
  • Servering
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Rör smör och socker poröst, blanda i ägg. Sist mjöl och riven bittermandel och rivet citronskal. Bred ut smeten till en halv centimeters tjocklek i smörad form. Grädda i 175 graders ugn i 5-6 minuter.
    2. Fyllningen: Skala rabarbern och skär den i 1 cm långa bitar, eller skala och kärna ur äpplena och gör klyftor, som läggs över hela bottenskalet. Srö över socker, som har blandats med kanel. Häll över sockerkaksdeg (se nedan)
    3. Sockerkaksdegen: Rör äggulor och socker poröst, tillsätt mjölet och sist de uppvispade vitorna. Bred sockerkaksdegen över fyllningen. Grädda i 175 graders ugn 15-20 minuter.
    4. Låt svalna. Servera med vispgrädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben