Evas äppleruta med maräng

Serverar: 20-25 portioner

Äpplerutorna serveras med grädde eller mjukrörd vaniljglass

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 8 äpplen
  • Maräng
  • 6 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor (spara äggvitorna) och socker till tjock kräm. Tillsätt mjölk och smält matfett.
    2. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Häll smeten i långpanna klädd med bakpapper. Skala och kärna ur äpple, skiva och lägg över smeten. Strö kanel över.
    3. Grädda mitt i ugnen 25 min.
    4. Maräng: Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker. Bred över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben