Evas chokladtårta

Serverar: 10 portioner

Chokladälskarens dröm och värdinnans favorit! Tårtan bakas i förväg och stoppas i frysen. Inför serveringen görs den tårtfin och till kaffet gör den succé.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad (70 %), eller mörk blockchoklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Servering
  • 1 tsk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st kiwifrukter, i skivor
  • 250 g jordgubbar, färska
  • 1 st passionsfrukt, halverad
  • 4 st physalis
  • 1 st myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form med löstagbar kant.
    2. Smält smör och choklad och låt blandningen svalna.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
    4. Blanda äggvispet först med den avsvalnade chokladblandningen och sedan försiktigt med mjölet.
    5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 12–15 min. Obs att kakan fortfarande ska vara lös i mitten. Den stelnar sedan när den kallnat, därför är det lämpligt att göra den dagen före.
    6. Lägg upp chokladtårtan. Pudra runt om ovanpå med florsocker och dekorera med grädde, frukt och myntablad. Eller servera mjukt vispad grädde separat till kakan.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben