Evas frukt och bärpaj

Serverar: 8-10 portioner

Inte bara god, den blir snygg också.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g smält smör
  • ½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl siktat florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • 2-3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Smält smöret och låt det svalna. Blanda i mjöl, bakpulver och socker. Ugn 200° i 20-25 min. Låt pajskalet kallna.
    2. Gör fyllningen och bred ut på pajbotten.
    3. Lägg på valfria frukter, bär (eX kiwi, päron, hallon, blåbär, druvor). Kraftiga färger (ej gula) blir vackra genom glasyren.
    4. Glasyr: Värms upp, låt svalna. Häll över frukten/bären.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben