Evas frukt och bärpaj
Serverar:
8-10 portioner
Inte bara god, den blir snygg också.
Ingredienser
Pajdeg
200 g smält smör
½ dl socker
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning
3 dl crème fraiche
1 dl siktat florsocker
1 msk vaniljsocker
Glasyr
2 dl aprikosmarmelad
2-3 msk vatten
Instruktioner
Pajdeg: Smält smöret och låt det svalna. Blanda i mjöl, bakpulver och socker. Ugn 200° i 20-25 min. Låt pajskalet kallna.
Gör fyllningen och bred ut på pajbotten.
Lägg på valfria frukter, bär (eX kiwi, päron, hallon, blåbär, druvor). Kraftiga färger (ej gula) blir vackra genom glasyren.
Glasyr: Värms upp, låt svalna. Häll över frukten/bären.
Liknande recept
Frukt och bärpaj med nötgrädde
8
Evas Paella
4.5
1
3
Evas goda potatis- och köttfärsgratäng
4.6
35 min
8
8
Evas goda vardagsgratäng
4.3
6
24
Evas goda skinkgratäng
4.9
4
9
Kokosglass med frukt i lime
5-6
Vaniljgröt med exotiska frukter och vaniljyoghurt
1
Chokladkräm med frukt och glass
4
Evas nötskorpor
4.5
15 min
50
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!