Evas goda pastasås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god vegetarisk sås som smakar bra med pasta och ett vitt gott bröd till.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 100 g bladspenat
  • 50 g soltorkade tomater (utan olja)
  • 3 champinjoner
  • ½ purjolök
  • 4 vitklöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm citronpeppar
  • Blad av färsk basilika till garnering
  • Instruktioner

    1. Häll oljan i en gryta eller djup stekpanna. Skölj spenaten och lägg ned den i pannan att fräsa på medelhög värme. Lägg i de soltorkade tomaterna.
    2. Skölj, ansa och skiva purjolöken och tillsätt den. Skala, och skiva vitlöksklyftorna och tillsätt även dem att fräsa i pannan.
    3. Slå över matlagningsgrädden och låt koka i högst fem minuter och red sedan av med vetemjöl. Smaka av med salt och citronpeppar.
    4. Garnera rätten med färska basilikablad före den serveras. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben