Evas rabarberkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Spännade god!

Ingredienser

  • 4-5 stora stjälkar rabarber
  • 1 msk kardemumma
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 2½ dl fiberhavregryn
  • 1 dl socker
  • 200 gram margarin
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Smörj en form lätt (min form är 25x25 cm). Skiva rabarbern i cm tjocka bitar. Strö över kardemumma.
    2. Blanda mjöl, havregryn och socker. Mjukgör margarinet (gärna lite för mycket!). Blanda ned margarinet i mjölblandningen, jag använder elvisp. Röran blir lite klumpig.
    3. Häll röran över rabarbern och fördela så gott det går.
    4. Grädda i 200 grader i 30 min, servera då kakan svalnat med fluffigt vispad vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2
    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben