Exotisk cheesecake

Serverar: 12 portioner

Ananas och kokos står för de förföriska smaker i denna exotiska tårta.

Ingredienser

  • 1 liten burk skivad ananas i juice
  • 3½ dl riven kokos
  • Saften av en cittron
  • 250 g grahamskex, digestive
  • 150 g mjukt smör eller margarin
  • 600 g lätt philadelphiaost
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Öppna ananasburken och låt frukten rinna av. Lägg 4 msk av kokosen åt sidan. Lägg resten av kokosen i en skål och dränk in den med citronsaft. Låt den dra. Täck bottnen på en form, 26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
    2. Smula kexen. Rör matfettet poröst. Häll ner kexsmulorna i matfettet och blanda till en massa. Täck bottnen på formen med massan. ställ i kylen i 30 minuter.
    3. Vispa grädden tillsammans med hälften av sockret. Blanda ner detta i den citronindränkta kokosen. Vispa färskosten poröst med resten av sockret och blanda ner osten i gräddblandningen.
    4. Bred ut smeten på tårtbottnen och jämna till ovansidan. ställ in i kylskåpet cirka 2 timmar.
    5. Rosta den sparade kokosen i en stekpanna. Skär ananasskivorna i tredjedelar. Strö över kokosen och garnera med ananasskivorna strax före serveringen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben