Exotisk planka med marinerad kassler

Marinerad kassler och flera sorters exotiska frukter serveras med örtsås

Ingredienser

  • Ca 1200 g benfri kassler
  • Marinad
  • 2 dl matolja
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl finhackade örter, t ex gräslök, persilja, dragon
  • Örtsås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 dl lätt majonnäs
  • Ca 3/4 dl grädde
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk finhackad dragon
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Exotiska frukter t ex melon, kiwi, stjärnfrukt, vindruvor, jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Putsa kasslern och skär den i tunna skivor. Lägg dem omlott i en stor form med lock.
    2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över köttet och täck med lock. Ställ formen kallt några timmar.
    3. Rör samman alla ingredienserna till örtsåsen och smaka av den med salt och peppar. Ställ såsen kallt att mogna i smaken.
    4. Skär frukten i bitar. Lägg upp köttet på ett stort fat och lägg frukten vackert runtom. Bjud såsen till!
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ros 15 februari 2009

    Förslag på tillbehör: marinerad kall fläskfilé, marinerad kall kycklingfilé, skivad skinka, rostbiff mm Det går att göra den hur läcker och lyxig som man vill

    gabbat 22 augusti 2010

    Hur mycket räknar man med per person?

    BeritI 24 juli 2011

    Jättegott med exotisk planka med olika tillbehör förslag kyckling

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben