Färskostkaka med fruktsallad

Serverar: 12-14 portioner

Kakan blir alldeles oemotståndlig med fruktsallad som fått dra i en syrlig lag. Den kan med fördel ätas som mellanmål.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Saft och skal av ½-1 citron
  • 250 g philadelphiaost
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Lag
  • Saft och skal av ½ citron
  • 2 msk florsocker
  • 4 nektariner eller persikor
  • 5 dl blandade bär tex. jordgubbar, blåbär, hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret tillsammans med mjölk, citronsaft- och skal och philadelphiaost. Vispa ihop till en jämn smet. Vänd ordentligt ner mjölet blandat med bakpulvret i smeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter.
    4. Blanda skal och saft av citron med florsocker. Skär nektariner eller persikor i bitar och lägg ner dem i lagen. Låt detta dra medan kakan gräddas. De valfria bären ska inte läggas i sockerlag.
    5. Servera kakan nästan avsvalnad med en fruktsallad på nektariner i sockerlag och valfria bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben