Färskpotatisgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En mycket god och uppskattad gratäng på färskpotatis.

Ingredienser

  • 1 ½ kg färskpotatis c:a
  • 1 knippe dill
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smörj formen.
    2. Skala och dela potatisen i bitar, klipp över dillen, salta och peppra efter smak och häll över grädden.
    3. Ställ den högt upp i ugnen i 225º c:a 45-60 min och lägg gärna över aluminiumfolie mot slutet för att inte bränna gratängen.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evesve 31 juli 2010

    Kanon!

    hadinge 1 augusti 2010

    Jag brukar koka potatisen halvfärdiga i grädden innan jag sätter in det i ugnen och varvar med lite riven västerbottenost

    thorning 3 augusti 2010

    Hur mycket potatis ska det vara till fem (5!!) dl grädde?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben