Falufrestelse

Serverar: 4 portioner

I paketet får du hela måltiden serverad på en gång. Detta är en fettsnål och skonsam metod som bevarar vitaminer, smak och arom.

Ingredienser

  • 400 g mager falukorv
  • 800 g potatis
  • 1-2 purjolökar
  • Flytande margarin till penslingen
  • ½-1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré eller ketchup
  • 2 krm timjan
  • ½ knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skiva den i tunna skivor. Skåra purjolöken och skölj den noga. Skär purjolöken i ringar.
    2. Skiva falukorven. Gör iordning fyra dubbla ark med smort ugnsfolie à 30x30 cm. Pensla arken med flytande margarin, pensla bara i mitten på arken. När fyllningen har lagts på arken så viker du in hörnen mot mitten. Vrid sedan samman foliet så att det blir ett kompakt paket. Lägg paketen på plåten med skarvarna uppåt. Fördela potatis och lök på arken. Salta och peppra.
    3. Blanda grädde, tomatpuré och timjan och häll det över potatisen. Lägg på falukorvsskivorna och vik ihop paketen noga.
    4. Lägg paketen på en ugnsplåt och tillaga i ugnen 30-35 minuter eller tills potatisen är genomkokt. Öppna paketen och strö över finklippt persilja. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben