Falufrestelse

Serverar: 4 portioner

Vet ej vart denna människa hittar allt, men mycket gott hittar hon...

Ingredienser

  • 6-8 potatisar
  • 2 purjolökar
  • 400 g falukorv
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1½ dl grädde
  • 2 msk tomatpuré eller ketchup
  • 2 krm timjan, salvia eller annan örtkrydda
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och hyvla till lövtunna skivor. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Skär purjon i ringar. Skölj noga. Skiva falukorven. Gör i ordning fyra dubbla ark av smörad folie så stora att de kan vikas i hop till paket. Fördela potatis och lök som en luftig bädd på folienarken, salta och peppra.
    2. Blanda grädde, tomatpuré och örtkryddor och häll över potatisen. Lägg på korvskivorna och vik i hop paketet tätt. Värm en plåt i 250 graders ugnsvärme, lägg paketen på plåten och grädda frestelserna ca: 25 minuter.
    3. Känn efter i ett paket att potatisen är genomkokt. Öppna de kryddoftande pakteten vid bordet och ha lite persilja till hands att strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben