Finfin smak av timjan är det på denna krämiga vardagsrätt.
Man kan göra frestelsen på kassler istället, men varva då den med potatisen och löken, istället för att bara lägga den överst.
Ingredienser
9 st potatis
2 st purjolök
500 g falukorv
Salt
Vitpeppar
2,5 krm timjan
2,5 dl vispgrädde (eller annan grädde)
3 msk ketchup
Instruktioner
- Skala potatisen och hyvla den i tunna skivor. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av.
- Skär purjon i ringar och skölj dem.
Skär falukorven i stavar.
- Varva potatis, purjo, salt, peppar och timjan i en smord form.
Lägg korvstavarna överst.
- Blanda grädde och ketchup och häll över.
- Grädda frestelsen ca 1 timme i 225 grader. Stick med en provsticka om potatisen är klar.
Lägg folie över så den inte får för mycket färg.
- Servera med blandad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (3)
God vardagsmat
Smakade bra! Alltid trevligt med mat som sköter sig själv i ugnen. Tack för receptet Mvh Jocke.
Mums, vad gott!!! Provade detta idag, kommer absolut att bli en ny vardagsrätt hos oss!