Falufrestelse med timjan

Serverar: 4 portioner

Finfin smak av timjan är det på denna krämiga vardagsrätt. Man kan göra frestelsen på kassler istället, men varva då den med potatisen och löken, istället för att bara lägga den överst.

Ingredienser

  • 9 st potatis
  • 2 st purjolök
  • 500 g falukorv
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2,5 krm timjan
  • 2,5 dl vispgrädde (eller annan grädde)
  • 3 msk ketchup
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och hyvla den i tunna skivor. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av.
    2. Skär purjon i ringar och skölj dem. Skär falukorven i stavar.
    3. Varva potatis, purjo, salt, peppar och timjan i en smord form. Lägg korvstavarna överst.
    4. Blanda grädde och ketchup och häll över.
    5. Grädda frestelsen ca 1 timme i 225 grader. Stick med en provsticka om potatisen är klar. Lägg folie över så den inte får för mycket färg.
    6. Servera med blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tomisi 5 mars 2009

    God vardagsmat

    EKC6150 10 september 2009

    Smakade bra! Alltid trevligt med mat som sköter sig själv i ugnen. Tack för receptet Mvh Jocke.

    fredanna 17 maj 2010

    Mums, vad gott!!! Provade detta idag, kommer absolut att bli en ny vardagsrätt hos oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben