Falupaj

Serverar: 4 portioner

Billigt, och gott!!

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 medelstora morötter
  • 300 g falukorv
  • 2-3 tomater
  • 1 tsk oregano
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila en stund.
    3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 15 minuter.
    4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i fina stavar. Strimla korven. Skiva tomaterna.
    5. Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg röran i det förgräddade pajskalet.
    6. Stek korven snabbt och lägg den över lök och morötter. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö oregano över det hela.
    7. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt, peppar och senap. Häll äggstanningen över pajen. Strö den rivna osten ovanpå.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Bjud en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lindanemon 2 april 2008

    Finfördela mjölet... fast det står ju mjölk i ingredienserna!!! :-)

    LatinaMiia 25 januari 2010

    Tack för en super god recept! Min son har ätit jätte dåligt i nån vecka nu o idag fick han välja precis vad han ville....de blev ditt recept o den gjorde succé hos alla =) Alla tre barnen åt 2, 3 ggr var o tyckte att de var super gott! Så högsta betyg till dej :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben