Falupaj med majs och paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Här har falukorven fått plats i ett pajskal med majs och paprika. Jättegott

Ingredienser

  • 1 paket Maizena färdig pajdeg
  • 400 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • ½ burk majs (300 g)
  • 2 msk chilisås
  • 150 g ost i tärningar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Gör pajdegen enligt förpackningen. Strimla korven. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan och låt majsen rinna av.
    3. Fräs purjolök och korv i lite matfett och tillsätt majs, paprika och chilisås. Låt det fräsa med en stund. Lägg korvröran i pajskalet, fördela osttärningarna ovanpå.
    4. Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
    6. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben