Falupaj med cheddar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Falukorv i paj? ja, det är faktiskt gott.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 300 g falukorv
  • 2 morötter, 250 g
  • 1 bit rotselleri, 25 g
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör eller rapsolja
  • 1 msk grönsaks- eller kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 200 g cheddarost
  • Garnering
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg. Lägg den att vila kallt i 30 min.
    2. Ansa och grovriv morot, selleri och palsternacka på rivjärnet eller i matberedaren. Strimla purjolöken. Fräs alltsammans några minuter i smör. Häll på buljong och vatten och åt det koka in. Grovriv osten.
    3. Tryck ut degen i en låg pajform. Pricka bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i 10 min. Strimla under tiden falukorven och bräck den lätt. Ta upp den. Varva falukorv, grönsaker och ost i pajskalet och grädda pajen i 175 grader i ca 30 min.
    4. Garnera med tomathalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben