Cheddar & spenatspäckad parmalindad Tvådelad filé

Festmåltid med kyckling, ost och parmaskinka - servera med risotto och skär varje kycklingrulle i tre skivor, servera direkt.

Ingredienser

  • 1 påse 150 g, bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 pkt Guldfågeln Tvådelade Kycklingbröstfilé, naturell
  • 50 g cheddarost i fyra stavar
  • 8 skivor parmaskinka, mycket tunt skivade
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 dl risotto, Arborio el. liknande
  • 1 dl vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 morot, i små tärningar
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2 msk färskriven parmesan
  • Instruktioner

    1. Fräs spenaten med vitlök mycket hastigt, dra från värmen, salt och peppra.
    2. Fördela spenaten på fyra kycklingskivor och lägg en cheddarstav ovanpå, lägg därefter en skiva kyckling ovanpå. Rulla ihop med parmaskinka och sätt en tandpetare rakt igenom.
    3. Bryn försiktigt filéerna runtom.
    4. Stek i ugnen på 150 grader i ca 10-15 min, låt innertemperaturen komma upp i 67 grader.
    5. Fräs löken tillsammans med riset, späd med vinet och låt koka in i riset.
    6. Slå på 3 dl vatten och låt risotton sjuda sakta, lägg i hönsbuljongen och späd eventuellt med mer vatten om den blir för tjock.
    7. Låt risotton sjuda i ca 15 min.
    8. Ta i morötterna när det är fem minuter kvar och de gröna ärtorna precis innan servering.
    9. Smaka av med salt och peppar och den rivna parmesanen. Lägg i risotton och skär varje kycklingrulle i tre skivor, servera direkt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben