Majsbröd med cheddar, lök- och grön chili

Serverar: 1 portioner

Supergott bröd att äta som tillbehör, tex. till grillat eller på en buffé.

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 2 stora gula lökar, skalade och tunt skivade
  • 2 majskolvar
  • 4 ägg
  • 325 g polenta
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 140 g riven cheddarost
  • 2 gröna chili, urkärnad och fint hackade
  • 1 grön chili, urkärnad och tunt skivad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs varsamt löken i smör tills den är lite klibbig och karamelliserad, 15 - 20 minuter. Rör om då och då. När löken börjar bli färdig, skärs majskornen loss från majskolvarna och läggs ner i löken för ytterligare några minuters stekning. Låt svalna något.
    2. Blanda ordentligt i en bunke ägg, polenta, mjölk, bakpulver, vetemjöl, flingsalt, svartpeppar och det mesta av osten. Rör ner lök - och majsblandningen och chili. Klä en bakform med bakplåtspapper, stjälp i smeten och fördela den jämnt.
    3. Strö över chilistrimlor och och grädda brödet i 35 - 40 minuter. Efter 25 minuter strös resten av osten över. Ytan ska bli gyllene och brödet ej klibbigt. Servera det genast, blir som godast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben