Farfars kaka
Serverar:
35 portioner
Enkla och goda rutor!
Ingredienser
400 g vetemjöl
550 g socker
225 g mjukt margarin
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 ½ dl mjölk
225 g hallonsylt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en braspanna, 30 x 40 cm.
Rör margarin och socker vitt och pösigt.
Dela äggen, och tillsätt äggulorna - ett åt gången. Rör om väl efter var tillsatt äggula.
Sikta mjöl och bakpulver. Tillsätt mjöl och mjölk växelvis. Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll smeten i braspannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner 250 g socker, lite åt gången.
Bred ut hallonsylt/marmelad på kakan. Fördela marängsmeten över hallonsylten. Strö lite socker över marängtäcket.
Grädda kakan färdig ca 15 min i 200º tills marängen har fått en gyllengul färg.
Skär upp kakan i rutor. Ät och njut!
Liknande recept
Gullans kaka
4.4
30 min
35
14
Sätofta kakor
1 h
4
Kulla Kakor
3.5
20
1
Kronans kaka
10-12
Kakor med fyllning
4.3
20
3
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Superlätt kaka
4.7
30 min
20-30
6
Havtornsmousse kaka
8
Twix kaka
4.6
1
9
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!