Farfars Pannkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Recept från Farfar Arne

Ingredienser

  • 2 Ägg
  • 4 dl Mjölk (Hel)
  • 2 dl Mjöl
  • 1 Nypa Salt
  • Knapp matsked Socker
  • 40 g Smör / Margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop 2 ägg med hälften av mjölken. Blanda sedan in mjölet pö om pö för att undvika klumpar.
    2. När mjölet är uppblandat, häll i resten av ingerdienserna och sätt igång att smälta smöret i stekpannan. Häll i smöret när det smältoch rör om smeten ordentligt.
    3. Börja stek pannkakorna på hög värme, t.ex. på 9-10 av 12. Se till att pannkakorna blir tunna genom att lyfta upp stekpannan och fördela smeten jämt och tunnt. Vänd pannkakorna bara efter en knapp minut när ovansidan av pannkakan har styvnat samt att de små luftbubblorna är som små öppna kratrar.
    4. Servera med hallonsylt.
    5. Vill kan göra en större portion, öka till 3-6-3.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben